user_mobilelogo
Βιβλιοπροτασεις για το καλοκαιρι

Ανάμεσα σε άλλα ταξίδια, το καλοκαίρι μας προσφέρει την δυνατότητα και για ένα ταξίδι αυτογνωσίας, μέσα από την ανάγνωση βιβλίων. Η σελίδα μας σας προτείνει τα εξής:

 

  1. Το νόημα της ζωής- Βίκτορ Φρανκλ (Εκδόσεις Ψυχογιός). Ένα βιβλίο το οποίο γράφτηκε το 1945 και από τότε ταξιδεύει μέσα στα χρόνια με κύριο σκοπό να δώσει στον αναγνώστη το έναυσμα για να αναζητήσει ο ίδιος το νόημα της ζωής. Ο συγγραφέας του βιβλίου ο οποίος υπήρξε κρατούμενος στα στρατόπεδα συγκέντρωσης για τρία χρόνια περιγράφει τις εμπειρίες του και αναλύει την ψυχοθεραπευτική μέθοδο της λογοθεραπείας. Ειναι εντυπωσιακό το πως ο συγγραφέας γατζώθηκε στη ζωή και πως κάποιοι λόγοι απλοί τον ώθησαν να παραμείνει ζωντανός. Ένα βιβλίο παντοτινά επίκαιρο που με περισσότερα από 12 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως παραμένει ένας φάρος ελπίδας για τον άνθρωπο.
  2. Τα ψέματα που λέμε στον εαυτό μας- Κρίς Θέρμαν (Εκδόσεις Ψυχογιός). Τα "ψέματα" στα οποία αναφέρεται ο συγγραφέας δεν είναι παρά οι γνωστικές διαστρεβλώσεις, οι αυτοκαταστροφικές πυρηνικές πεποιθήσεις που αναπτύσσουμε κατά τη διάρκεια της ζωής μας και μας κοστίζουν την ψυχική μας υγεία ταλαιπωρώντας μας συναισθηματικά. Γραμμένο με χιούμορ, ο συγγραφέας παραθέτει όλους εκείνους τους τομείς της ζωής για τους οποίους τρέφουμε ψευδαισθήσεις και για το πως θα έπρεπε να είναι τα πράγματα στην εργασία, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, στο γάμο μας, κτλπ. Χωρίζει τα ψέματα σε προσωπικά, κοσμικά, συζυγικά, διαστρέβλωσης και θρησκευτικά, ενώ στο τέλος κάθε κεφαλαίου μας προσκαλεί με διάφορες ασκήσεις να προκαλέσουμε τα ψέματα που λέμε στον εαυτό μας και να αντικαταςτήςουμε τις γνωστικές διαστρεβλώσεις με άλλες πιο λειτουργικές.                                              
  3. Πλάτωνας, όχι Προζάκ! - Λου Μαρίνοφ (Εκδόσεις Λιβάνη). Ένα βιβλίο γραμμένο από τον καθηγητή Φιλοσοφίας Λου Μαρίνοφ το οποίο μας καλεί να προσεγγίσουμε τα καθημερινά προβλήματα της ζωής με μια πιο φιλοσοφική διάθεση. Ο συγγραφέας αναφέρεται σε διάφορες προκλήσεις της ζωής όπως τα θέματα σχέσεων, οικογενειακή ζωή και συγκρούσεις, θέματα εργασίας και απώλειες. Τέλος, η ανάγνωση του βιβλίου υπόσχεται πραγματική ψυχική ηρεμία και στοχασμό με τη διαβεβαίωση ότι όλοι οι άνθρωποι μπορούν να κατανοήσουν και να εφαρμόσουν την φιλοσοφία.
  4. Δεν ξέρω τι θέλω! - Γιώργος Πιντέρης (Εκδόσεις Θυμάρι). Υπάρχουν περίοδοι στη ζωή μας όπου ξυπνάμε το πρωί και ξέρουμε ξεκάθαρα προς τα που θέλουμε να πορευτούμε και οι στόχοι μας είναι τόσο κρυστάλλινοι που μας δίνουν την ενέργεια και το κίνητρο να συνεχίζουμε. Και υπάρχουν και οι περίοδοι που νιώθουμε αποσυντονισμένοι και αναφωνούμε Δεν ξέρω τι θέλω! Ο γνωστός συγγραφέας και ψυχολόγος απαριθμεί 23 βασικές συναισθηματικές ανάγκες και υποστηρίζει πως όταν κλείνουμε την πόρτα σε αυτές ανοίγουμε την πόρτα στην κατάθλιψη. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου μας παρακινεί να αντιληφθούμε ποιές από τις συναισθηματικές μας ανάγκες είναι σημαντικές για εμάς, να εξετάσουμε κατά πόσον αυτές οι ανάγκες μας καλύπτονται και τέλος μας υποδεικνύει τρόπους για να τις αντιληφθούμε με ακρίβεια.
  5. Πώς κατακτιέται η ευτυχία; - Κική Φιλιππίδου (Εκδόσεις Εμπειρία Εκδοτική). Πολλοί τόνοι μελάνι έχουν χυθεί στην προσπάθεια να εξηγήσουν οι άνθρωποι επιστήμονες και μη, τι τελικά μπορεί να είναι η ευτυχία. Η συγγραφέας υποστηρίζει πως η ευτυχία είναι εφικτή όταν την αντιλαμβανόμαστε σαν διάθεση και κατάσταση που διαποτίζει όλη μας τη ζωή, προσιτή και διαθέσιμη και πως όλοι έχουμε μικρές, καθημερινές ευκαιρίες για να την κατακτήσουμε.                                                    

Καλή ανάγνωση!

Pin It