user_mobilelogo
Τι μου εμαθε το 2016;

Σε όποια φάση της ζωής σας κι αν σας βρίσκει η εκπνοή του 2016 και το καλωσόρισμα του 2017, μόνους ή ερωτευμένους, πιεσμένους ή χαλαρούς, απογοητευμένους ή αισιόδοξους, απασχολημένους ή άνεργους, άφραγκους ή με γεμάτες τσέπες, or somewhere in between, σίγουρα το 2016 σας έδωσε κάποια πολύτιμα μαθήματα. Να λοιπόν τι μου έμαθε το 2016:  

                                                                                                

 •  Τα πάντα ρεί! Το είπε ο Ηράκλειτος χιλιάδες χρόνια πριν πώς όλα είναι ρευστά! Η πραγματικότητα είναι πεπερασμένη και όλα έχουν αρχή και τέλος και όλα μπορούν να αλλάξουν in the blink of an eye! Το ήξερα για χρόνια γνωστικά, άλλο όμως να το βιώνεις στο πετσί σου πως το μόνο σίγουρο σε αυτή τη ζωή είναι πως τίποτα δεν είναι σίγουρο και πως μπορεί να βρεθείς σε άλλη ήπειρο από τη μια στιγμή στην άλλη! Γι αυτό όσοι εκεί έξω νιώθετε πως το καλωσόρισμα του νέου έτους δεν σας βρίσκει και πολύ χαρούμενους, αυτό είναι κάτι που θα αλλάξει. Βάλτε όμως και εσείς λίγο το χεράκι σας γιατί καλές και οι ευχές όμως αυτή η ζωή χρειάζεται και λίγο δράση.                                                                                                                                                                                                                      
 • Η ζωή δεν μας χρωστάει τίποτα! Ούτε καλύτερη δουλειά, ούτε λεφτά στην τράπεζα, ούτε ιδανικούς φίλους, ούτε αφοσιωμένους συντρόφους. Αντίθετα εμείς οφείλουμε στον εαυτό μας να προσπαθούμε καθημερινά για το καλύτερο. Εάν περιμένεις από τα άστρα και τη μοίρα... Άστο καλύτερα.                                                                                           
 • Όλα γίνονται για κάποιο λόγο (;) There is no such a thing! Εμείς οφείλουμε να νοηματοδοτήσουμε κάθε τι που μας συμβαίνει αν και παραδέχομαι πως δεν είναι εύκολο ούτε γίνεται άμεσα. Εγώ ακόμα το ψάχνω το νόημα. Κάποια στιγμή ίσως το βρω!                                  
 • Όλοι έχουμε τις τυφλές μας γωνίες. Κάνουμε κάτι και μετά αναρωτιόμαστε πως το κάναμε! Ακόμα κι αν θέλουμε κάτι πολύ ή νομίζουμε πως το θέλουμε, άραγε γιατί το θέλουμε και αξίζει το τίμημα που έχουμε να πληρώςουμε;                                                                                
 • Όλοι κάνουμε λάθη και είναι εντάξει. Εννοείτε πως ξέρετε κανέναν που να μην κάνει; Η μετανιωμένη προσέγγιση και η υπερβολική σκέψη για το τι θα μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά δεν οδηγεί πουθενά!               
 • Καλό θα ήταν να μάθουμε να αφήνουμε το ποτήρι κάτω. Αν σηκώνουμε συνέχεια το βάρος ενός προβλήματος στο τέλος θα λυγίσουμε.                                                                
 • Ένας καλός συνεχόμενος 8ωρος ύπνος είναι σχεδόν απαραίτητος και η έλλειψη του δημιουργεί προβλήματα. Δεν μπορείς να τον αντικαταστήσεις με τον ύπνο της μέρας.           
 • Εάν έχεις να επιλέξεις μεταξύ της ψυχικής σου υγείας και οτιδήποτε άλλο (λεφτά, δουλειά, visa εργασίας) επιλέγεις πάντα το πρώτο.                                                                      
 • Πόσο μας φθείρει το να πιστεύουμε πως οι άλλοι έχουν καλύτερη ζωή από μας. Έχουμε την τάση να εξιδανικεύουμε πράγματα και καταστάσεις όμως κανείς δεν γνωρίζει τι γίνεται πίσω από τις κλειστές πόρτες κάθε σπιτιού.                                                                    
 • Πόσο μας κακοφαίνεται όταν μας λένε πως σε αυτή τη ζωή έχουμε πολύ περισσότερο έλεγχο να αλλάξουμε τα πράγματα από όσο πραγματικά πιστεύουμε και τι κρίμα που δεν μπορούμε πια να φτιάξουμε τον ανάδρομο Ερμή. Χρειάζεται πολύ προσπάθεια για να αποδεχτούμε αυτή την διαπίστωση.                  
 • Ωραία τα λόγια... Όμως για να "αγκαλιάσουμε" αυτά τα μαθήματα χρειάζεται δουλειά πολύ! Υπάρχει συχνά μεγάλη απόςταςη μεταξύ αυτών που γνωρίζουμε γνωστικά και αυτών που πιστεύουμε βαθειά μέσα μας.                                                                 
 • Τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή κυρίως για τα παιδιά. Ας περάσουμε χρόνο μαζί τους και ας προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτά ευτυχισμένα!
 • Είναι συγκινητικό να βλέπεις παιδικές φιλίες να κρατάνε στο χρόνο ακόμα και αν έχουν διαφοροποιηθεί εξελικτικά μέσα στο πέρασμα του χρόνου.  
 • Αυτά μου έμαθε λοιπόν το 2016! Κάποιοι μπορεί να ταυτιστείτε και κάποιοι να διαφωνήσετε! Εσάς τι σας έμαθε η χρονιά που φεύγει; Καλή Χρονιά από καρδιάς! Όμως είπαμε... Καλές και οι ευχές όμως ας κάνουμε και εμείς ότι περνάει από το χέρι μας για να την κάνουμε όσο καλύτερη μπορούμε!
Pin It